Historia

Tuusulaan perustettiin jääkiekon erikoisseura 19.8.1985 TuusKiekko ry, TuusKi. TuusKi on TuPS:in, KaVo:n ja KelA:n edustusjoukkueiden muodostama jääkiekon erikoisseura. Joukkue pelasi III-divisioonassa.

Kaudella 86-87

Yhden joukkueen sarjasta luopuminen nosti TuusKin II-divisioonaan. Seuraan perustettiin A-juniorijoukkue. Tuusulaan saatiin uusi upea jäähalli, joka aloitti toimintansa alkuvuodesta 87.

Kaudella 87-88

Tuusulan Palloseuran juniorijääkiekkoilijat siirtyivät TuusKiekkoon, joukkueita oli kahdeksan.

Kaudella 89-90

Edustusjoukkue oli keskiuudenmaan paras joukkue. Juniorijoukkueista C-75 joukkue saavutti SM-sarjan karsintapaikan tulevalle kaudelle, joukkueen pelaaja Marko Keränen valittiin ikäkausimaajoukkueen valmennusryhmään.

Kaudella 90-91

Edustusjoukkue putosi III-divisioonaan. C-75 joukkue ei selviytynyt SM-sarjaan, vaan pelasi I-divisioonassa.

Kaudella 92-93

Edustusjoukkueelle asetettiin kauden tavoitteeksi ylempi jatkosarja ja siellä menestyminen ja II-divisioonan nousukarsintoihin pääseminen ja siellä menestyminen. Joukkue saavutti tavoitteet ja nousi takaisin II-divisioonaan.

Kaudella 96-97

Keväällä perustettiin alueelle uusi jääkiekkoseura KJT. TuusKiekko on KJT:n yksi perustajajäsen, muut ovat Järvenpään Haukat ja Keravan Shakers.

Kaudella 97-98

Juniorijoukkueet erkanivat keväällä seurasta ja muodostivat oman junioriseuran Tuusulan Juniorikiekko ry:n.

Kaudella 99-00

Joukkue oli Suomi-sarjakarsinnoissa, mutta hävisi Anjalankoskella toisella jatko-ajalla ajassa 86.39 ja putosi jatkosta.

Kaudella 00-01

Suomi-sarjan lohkovoittajien karsinnoissa kohdattiin VG-62, hävittiin ja pudottiin jatkosta.

Kaudella 01-02

Kunnanvaltuusto hyväksyi 4.2.2002 Hyrylän toisen jäähallin rakennushankkeen. TuusKiekon omistusosuus hallista on merkittävä.

Kaudella 02-03

Hyrylään saatiin uusi komea jäähalli, VePe Sport Center, jossa toiminta alkoi 1.9.02.

Kaudella 05-06

Joukkue sijoittui alkusarjassa toiseksi ja osallistui SS-karsintoihin sijoittuen karsinnoissa kolmanneksi  samoilla pisteillä HC Keravan kanssa. Uusinta ottelussa noususta SS-sarjaan TuusKi voitti HC Keravan 7-3 ja nousi SS-sarjaan. (HC Keravakin SS-sarjaan erään joukkueen luovuttua sarjapaikastaan)

Kaudella 06-07

Joukkue sijoittui SS-sarjan Etelälohkossa kolmanneksi ja Play-off otteluissa SS-sarjan mestaruudesta hävisi RoKille otteluvoitoin 0-2.

Kaudella 09-10

Joukkue voitti SS-sarjan karsintalohkonsa. SS-sarjan mestaruuden joukkue hävisi K-Laserille sijoittuen sarjassa toiseksi. Joukkue osallistui Mestis-karsintoihin keväällä. Ainoan voittonsa karsinnoissa joukkue sai Mestikseen nousseesta K-Laserista.

Kaudella 10-11

Joukkue sijoittui SS-sarjan karsintalohkossa toiseksi. Varsinaisessa SS-sarjassa joukkue sijoittui viidenneksi.

Kaudella 11-12

Raimo Rissanen vetäytyi edustusjoukkueen managerin tehtävästä ja tilalle tuli Teijo Jalonen. Sarjasijoitus alkulohkossa oli toinen ja varsinaisessa Suomi-sarjassa 10. Joukkueen pelinimi oli KJT TuusKi.

Kaudella 12-13

Edustusjoukkue solmi kauden alussa merkittävän yhteistyösopimuksen Bewesportin kanssa. Bewesportin keulahahmo Teukka Ulander liittyi joukkueen taustahahmoihin ja joukkueen selkeä tavoite oli Mestis-nousu. Joukkueen pelinimeksi tuli Bewe-TuusKi. Bewe TuusKi voitti alkusarjan ja viides sija Suomi-sarjassa oli hienoinen pettymys. Keväällä perustettiin TuusKiin harrastejoukkue TuusKi 40.

Kaudella 13-14

Sarjasysteemi muuttui valtakunnalliseksi sarjaksi. Sijoitus runkosarjassa oli 4. ja lopullinen sijoitus play-offien jälkeen oli kolmas. joukkueen pelinimi oli edelleen Bewe-TuusKi.

Kaudella 14-15

Sijoitus runkosarjassa oli viides ja lopullinen sijoitusplay-offien jälkeen oli kolmas. Joukkueen pelinimi oli Bewe TuusKi.

Kaudella 15-16 & 16-17

TuusKi nimellä toimi ainoastaan harrastejoukkue TuusKi Mustat.

Kaudella 17-18

TuusKiin perustettiin III-divisioona joukkue. Joukkue pelasi III-div. alempaa lohkoa. Joukkue voitti lohkonsa ja samoin nousukarsintalohkonsa. Joukkue nousi Etelän III-divisioonan ylempään lohkoon.

Kaudella 18-19

Kaudella 18-19 joukkue sai II-divisioonan pelipaikan anottuaan sitä SJL:ltä, Icemoltinin luovuttua II-divisioonan pelipaikastaan.

Joukkue pelasi kaudella Etelän II-divisioonaa Lohko 1:ssä, sijoittuen sarjassa kuudenneksi

Play-off otteluissa hävittiin suoraan kahdessa ottelussa sarjan voittajalle Hoki Klubi Hyvinkäälle (H.K.H )

Kaudella 19-20

Joukkue pelasi Etelan 2-divisioonan lohko 1:ssa sijoittuen alkusarjassa kuudenneksi. Playoff otteluissa hävittiin HC Vantaalle voitoin 2-1 ja pudottiin jatkosta.

Kaudella 20-21

Kausi oli koronan takia erittäin lyhyt, sarjaa pelattiin vain 26.9. – 21.11.2020. Osalla joukkueista oli 9 peliä ja osalla 8 peliä.
Valmentajina toimivat Samu Mustonen ja Jouni lkonen.

Kaudella 21-22

Kaudelle asetettiin tavoitteeksi voittaa” Rautaliigan mestaruus” 2 – DIV.

Lohko 1 Playoffeissa voitettiin ensin H.K.H. suoraan 2 – 0 ja samoin Vuosaaren Viikingit 2-0.

Finaalissa kohdattiin runkosarjan voittaja Sipoon Wolf, joka voitettiin 2 -1. Näin TuusKi saavutti tavoitteensa olla” Rautaliigan mestari” kaudella 2021 – 2022

Valmennuksesta vastasivat Samu Mustonen ja Jouni lkonen.

 

TuusKissa toimii lisäksi ikämiesjoukkue TuusKi Mustat.

Joukkue pelasi SJL:n Etelän alueen yli 50 vuotiaiden sarjassa ( 16 joukkuetta ) Joukkue voitti sarjan mestaruuden kaudella 2021 – 2022