Historia

Tuusulaan perustettiin jääkiekon erikoisseura 19.8.1985 TuusKiekko ry, TuusKi. TuusKi on TuPS:in, KaVo:n ja KelA:n edustusjoukkueiden muodostama jääkiekon erikoisseura. Joukkue pelasi III-divisioonassa.

Kaudella 86-87

Yhden joukkueen sarjasta luopuminen nosti TuusKin II-divisioonaan. Seuraan perustettiin A-juniorijoukkue. Tuusulaan saatiin uusi upea jäähalli, joka aloitti toimintansa alkuvuodesta 87.

Kaudella 87-88

Tuusulan Palloseuran juniorijääkiekkoilijat siirtyivät TuusKiekkoon, joukkueita oli kahdeksan.

Kaudella 89-90

Edustusjoukkue oli keskiuudenmaan paras joukkue. Juniorijoukkueista C-75 joukkue saavutti SM-sarjan karsintapaikan tulevalle kaudelle, joukkueen pelaaja Marko Keränen valittiin ikäkausimaajoukkueen valmennusryhmään.

Kaudella 90-91

Edustusjoukkue putosi III-divisioonaan. C-75 joukkue ei selviytynyt SM-sarjaan, vaan pelasi I-divisioonassa.

Kaudella 92-93

Edustusjoukkueelle asetettiin kauden tavoitteeksi ylempi jatkosarja ja siellä menestyminen ja II-divisioonan nousukarsintoihin pääseminen ja siellä menestyminen. Joukkue saavutti tavoitteet ja nousi takaisin II-divisioonaan.

Kaudella 96-97

Keväällä perustettiin alueelle uusi jääkiekkoseura KJT. TuusKiekko on KJT:n yksi perustajajäsen, muut ovat Järvenpään Haukat ja Keravan Shakers.

Kaudella 97-98

Juniorijoukkueet erkanivat keväällä seurasta ja muodostivat oman junioriseuran Tuusulan Juniorikiekko ry:n.

Kaudella 99-00

Joukkue oli Suomi-sarjakarsinnoissa, mutta hävisi Anjalankoskella toisella jatko-ajalla ajassa 86.39 ja putosi jatkosta.

Kaudella 00-01

Suomi-sarjan lohkovoittajien karsinnoissa kohdattiin VG-62, hävittiin ja pudottiin jatkosta.

Kaudella 01-02

Kunnanvaltuusto hyväksyi 4.2.2002 Hyrylän toisen jäähallin rakennushankkeen. TuusKiekon omistusosuus hallista on merkittävä.

Kaudella 02-03

Hyrylään saatiin uusi komea jäähalli, VePe Sport Center, jossa toiminta alkoi 1.9.02.

Kaudella 05-06

Joukkue sijoittui alkusarjassa toiseksi ja osallistui SS-karsintoihin sijoittuen karsinnoissa kolmanneksi  samoilla pisteillä HC Keravan kanssa. Uusinta ottelussa noususta SS-sarjaan TuusKi voitti HC Keravan 7-3 ja nousi SS-sarjaan. (HC Keravakin SS-sarjaan erään joukkueen luovuttua sarjapaikastaan)

Kaudella 06-07

Joukkue sijoittui SS-sarjan Etelälohkossa kolmanneksi ja Play-off otteluissa SS-sarjan mestaruudesta hävisi RoKille otteluvoitoin 0-2.

Kaudella 09-10

Joukkue voitti SS-sarjan karsintalohkonsa. SS-sarjan mestaruuden joukkue hävisi K-Laserille sijoittuen sarjassa toiseksi. Joukkue osallistui Mestis-karsintoihin keväällä. Ainoan voittonsa karsinnoissa joukkue sai Mestikseen nousseesta K-Laserista.

Kaudella 10-11

Joukkue sijoittui SS-sarjan karsintalohkossa toiseksi. Varsinaisessa SS-sarjassa joukkue sijoittui viidenneksi.

Kaudella 11-12

Raimo Rissanen vetäytyi edustusjoukkueen managerin tehtävästä ja tilalle tuli Teijo Jalonen. Sarjasijoitus alkulohkossa oli toinen ja varsinaisessa Suomi-sarjassa 10. Joukkueen pelinimi oli KJT TuusKi.

Kaudella 12-13

Edustusjoukkue solmi kauden alussa merkittävän yhteistyösopimuksen Bewesportin kanssa. Bewesportin keulahahmo Teukka Ulander liittyi joukkueen taustahahmoihin ja joukkueen selkeä tavoite oli Mestis-nousu. Joukkueen pelinimeksi tuli Bewe-TuusKi. Bewe TuusKi voitti alkusarjan ja viides sija Suomi-sarjassa oli hienoinen pettymys. Keväällä perustettiin TuusKiin harrastejoukkue TuusKi 40.

Kaudella 13-14

Sarjasysteemi muuttui valtakunnalliseksi sarjaksi. Sijoitus runkosarjassa oli 4. ja lopullinen sijoitus play-offien jälkeen oli kolmas. joukkueen pelinimi oli edelleen Bewe-TuusKi.

Kaudella 14-15

Sijoitus runkosarjassa oli viides ja lopullinen sijoitusplay-offien jälkeen oli kolmas. Joukkueen pelinimi oli Bewe TuusKi.

Kaudella 15-16 & 16-17

TuusKi nimellä toimi ainoastaan harrastejoukkue TuusKi Mustat.

Kaudella 17-18

TuusKiin perustettiin III-divisioona joukkue. Joukkue pelasi III-div. alempaa lohkoa. Joukkue voitti lohkonsa ja samoin nousukarsintalohkonsa. Joukkue nousi Etelän III-divisioonan ylempään lohkoon.

Kaudella 18-19

Kaudella 18-19 joukkue sai II-divisioonan pelipaikan anottuaan sitä SJL:ltä, Icemoltinin luovuttua II-divisioonan pelipaikastaan.

Joukkue pelasi kaudella Etelän II-divisioonaa Lohko 1:ssä, sijoittuen sarjassa kuudenneksi

Play-off otteluissa hävittiin suoraan kahdessa ottelussa sarjan voittajalle Hoki Klubi Hyvinkäälle (H.K.H )

Kaudella 19-20

Joukkue pelasi Etelan 2-divisioonan lohko 1:ssa sijoittuen alkusarjassa kuudenneksi. Playoff otteluissa hävittiin HC Vantaalle voitoin 2-1 ja pudottiin jatkosta.

Kaudella 20-21

Kausi oli koronan takia erittäin lyhyt, sarjaa pelattiin vain 26.9. – 21.11.2020. Osalla joukkueista oli 9 peliä ja osalla 8 peliä.
Valmentajina toimivat Samu Mustonen ja Jouni lkonen.

Kaudella 21-22

Kaudelle asetettiin tavoitteeksi voittaa” Rautaliigan mestaruus” 2 – DIV.

Lohko 1 Playoffeissa voitettiin ensin H.K.H. suoraan 2 – 0 ja samoin Vuosaaren Viikingit 2-0.

Finaalissa kohdattiin runkosarjan voittaja Sipoon Wolf, joka voitettiin 2 -1. Näin TuusKi saavutti tavoitteensa olla” Rautaliigan mestari” kaudella 2021 – 2022

Valmennuksesta vastasivat Samu Mustonen ja Jouni lkonen.

Kaudella 22-23

Kaudelle asetettiin tavoitteeksi puolustaa edelliskauden” Rautaliigan mestaruutta”.

Finaaliotteluissa kohdattiin Jäähonka, joka oli kahdessa pelatussa ottelussa ”nälkäisempi” ja mestaruus meni Espooseen.

Valmennuksesta vastasivat Esa Civil ja Aaro Peltonen.

 

TuusKissa toimii lisäksi ikämiesjoukkue TuusKi Mustat.

Joukkue pelasi SJL:n Etelän alueen yli 50 vuotiaiden sarjassa ( 16 joukkuetta ) Joukkue voitti sarjan mestaruuden kaudella 2021 – 2022